Luk
Alt om vin - Danmarks største vinkalender

Vinfestival

Tysk/dansk vinmarked

I forbindelse med den 17. Nykøbing F. Festuge afholdes der der tysk/dansk vinmarked med 4 tyske vinbønder og 4 lokale vinbønder fra Lolland-Falster samt div. delikatesser. Mulighed for at spise og købe vine i glas og hele flasker ved arrangementet der foregår i Hollands Gård.

Tysk vinproduktion er karakteriseret ved mange mindre vinproducenter, som typisk er familieforetagender der i flere generationer har ernæret sig ved vinavl. Den tyske vinfest - "Winzermarkt" - har deltagelse af fire tyske vinavlere:

Weingut Keiper-Wagner er en familiedrevet vingård i Rheinhessen-distriktet. Vingården er hovedsageligt bygget op siden begyndelsen af 70'erne, og er i øvrigt en af de vingårde der har arbejdet længst med produktion af rødvine, som udelukkende lagres på træfade.

Wein- und Sektgut Heinz Schneider fra Mosel laver vin i en 400 år gammel vinkælder der tidligere har tilhørt et kloster. En del af vinmarkerne har en hældning på op til 70%. Familien Schneider udvikler fantastiske moselvine baseret på Riesling-druen, men har en relativt stort areal med rødvinsdruer og er en af Moselregionens rødvinspioneerer.

Winzergenossenscaft Jechtingen, der har lavet vine i Baden-distriktet siden 1922, præsenterer mange prisbelønnede vine, der bl.a. har gjort sig bemærket på franske vinudstillinger. Jechtingen blev æresprismodtager blandt vinbønderne i Baden i 2010.

Winzerfamilie Koch fra Franken er et rigtigt familieforetagende hvor den yngste generation deltager i "Generation Reisling", som er en organisation for yngre vinavlere med ambitioner om at producere de bedste tyske vine på markedet.

Ökoweingut Hubertushof er en økologisk vingård i Moseldistriktet, hvor man lægger stor vægt på en bæredygtig og skånsom produktion af vine, der er et udtryk for det sted, vinen er produceret. Familien Botzet præsenterer hvid-, rosé- og rødvine samt den mousserende sekt.

Vinfesten får også et lokalt indslag idet festugekomiteen har stillet markedsstader til rådighed for lokale danske vinavlere. Her vil der være mulighed for at købe vine fra Galsgaard Vin, Østergaard Vin, Vester Ulslev Vingaard samt de berømte kirsebærvine fra Frederiksdal Gods og øl fra Krenkerup og Møn, som præsenteres af Vintjenesten v/Erling A. Nielsen der er tovholder på vinmarkedet og medlem af festugekomitéen.

Lokation:
c/o Vintjenesten
Femøgade 7
4800 Nyk. F.
Dato: 2/8-2012
Tid: 12-23:59
Pris: Gratis
Vintjenesten
Nyk. F.
www.vintjenesten.dk
vis udvidet visitkort

Find din næste vinsmagning i Alt om Vin’s vinkalender. Modtag ugentlig mail med vinkalenderen.
(vi sælger ikke noget, men giver dig bare information).


Til forsiden