Luk
Alt om vin - Danmarks største vinkalender

Vinkalender

Kejservin fra Østrig-Ungarn

Vi holder åben på lageret Wiedeveltsvej 2A i Fredensborg lørdag den 15. marts 2014 kl. 10.00 - 14.00.

Der vil være smagsprøver på nye årgange af vine fra østrigske "Meinklang", som også producerer nogle af Ungarns bedste hvidvine på en udslukt vulkan i Ungarns mindste vinområde Somló-Berg.

Følgende vine præsenteres:

ØSTRIG
Blauburgunder weissgepresst Rosé Frizzante 2012, NY ÅRGANG kr. 70,00 - SPAR 10 kr.
Det er meget frugtige (jordbær, ribs) aromaer, der dominerer i duften. God substans i en smag med jord- og hindbær. Den lette sødme harmonerer godt med vinens friske syrlighed. Ideel som aperitif. Kan også benyttes til det asiatiske køkken og en hel del retter med fisk og skaldyr.

Grüner Veltliner 2013, NY ÅRGANG kr. 65,00 - SPAR 10 kr.
En typisk repræsentant for østrigsk hvidvin. Den friske og frugtbetonede stil harmonerer med syreindholdet og et let mineralsk præg med krydderi og peber. En ideel ledsager til lette retter med lyst kød, fisk og salat

Zweigelt 2010, kr. 75,00 - SPAR 15 kr.
100% Zweigelt 13,0% alkohol – Rubinrød. Frugtig vin med charmerende frugt – solbær, brombær, kirsebær. Harmonisk vin med balanceret frugtsødme og bitterstof i eftersmagen.. En vin med ”personlighed”, der er meget anvendelig såvel med som uden ledsagelse af mad. Dette er nok Meinklangs ”best-seller”.

Blauburgunder (Pinot Noir) 2012, NY ÅRGANG kr. 80,00 - SPAR 15 kr.
God ”frankofil” pinot-karakter i næsen. Frisk let sødmefuld frugt – hindbær, jordbær og lidt ”flødekaramel”. Saftig vin med en god balance mellem mineralitet, syrlighed og bitterstof. Charmerende lang eftersmag. En vin for Bourgogne-yndere. Meinklang foreslår at vinen passer godt til ”Rosmarin-kylling med Muscatkartofler” – den kan faktisk nydes med utrolig mange retter, men også uden.

Zwerest 2008 - kr. 145,- SPAR 20 kr.
Overvejende Zweigelt og St. Laurent – tilsat lidt Merlot og Blauburgunder. Zwerest er navnet på en perfekt beliggende vinmark med en jordbund af grus, sand og ler, samt et mikroklima, som er begunstiget af varme om dagen og kølige nætter. Duft med solbær og cedertræ. Dyb, intens smag af skovbær og kirsebær. Kompleks og mineralsk vin, hvor også krydderurter te og peber fornemmes i den saftige frugt. Afslutning med bløde tanniner. Meinklangs top rødvin. Til “kraftige” retter med f.eks. and, stegt oksekød og lam med krydret tilbehør.

UNGARN
Somlo White 2012, NY ÅRGANG, kr. 75,00 - SPAR 10 kr.
Furmint, Olaszrizling (Welschriesling), Hárslevelü og Jufark. 12,0% alkohol. Dejlig frisk noget krydret vin med lime, grapefrugt og let sødmefulde bær. God syre. Meget anvendelig vin.

H10 - Hárslevelü 2010, kr. 100,00 - SÆRTILBUD Spar 35 kr.
100% Hárslevelü (betyder lindeblad). Klar, lys gul med en feminin elegant duft af blomst, kamille og kvæde. God mineralitet og en frisk syre gør dette til en dejlig vin, som kan drikkes alene eller med ikke for krydret mad.

J10 - Juhfark 2010, kr. 135,00 - SÆRTILBUD Spar 50 kr.
100% Juhfark (betyder lammehale). Floral bouquet. Fyrig og maskulin hvidvin, rig og kompleks med mirabelle, figen, valnød og mynte. Går til kraftige retter. En af Ungarns top-hvidvine kaldet ”Wine of the Throne Heirs”.

Vinene kan bestilles også bestilles via Vinvælger - Østrig el. Ungarn - eller ved svar på denne mail senest mandag den 17.3.

link til arrangement

Lokation:
Emilie Vin
Wiedeveltsvej 2A
3480 Fredensborg
Dato: 15/3-2014
Tid: 10-14
Pris: Gratis
Emilie Vin
Fredensborg
www.emilievin.dk
vis udvidet visitkort

Find din næste vinsmagning i Alt om Vin’s vinkalender. Modtag ugentlig mail med vinkalenderen.
(vi sælger ikke noget, men giver dig bare information).


Til forsiden