Luk
Alt om vin - Danmarks største vinkalender

Winemakers dinner

Oplev gastronomisk vineventyr på Ebeltoft Strand

Ebeltoft Strands gæster kan se frem til at få forkælet smagsløgene, når hotellet i den kommende tid byder på kulinariske oplevelser og udsøgte vine fra Chile og Provence.

Vinsmagning og gastronomisk forkælelse står på programmet, når Ebeltoft Strand inviterer indenfor til
Winemakers Dinner den 29. august og 17. september. Hotellets gæster kan glæde sig til at møde
provencalske og chilenske vinproducenter, samtidig med at de nyder en delikat seksrettersmiddag med
topvine. Det er Ebeltoft Strands mål at afholde op til seks inspirerende aftener om året med vin og
gastronomi i højsædet.

Torsdag den 29. august kl. 18.00 står i Provences tegn. Her kan gæsterne møde producenten Bengt
Sundstrøm (grundlæggeren af auktionshuset Lauritz.com) fra det dansk-svenskejede vinslot Chateau
Vignelaure, som hører til en af de mest respekterede vinproducenter i Sydfrankrig. Vinhuset råder over
godt 60 hektar højtbeliggende vinmarker, hvoraf nogle af de ældste marker med Cabernet Sauvignon
daterer sig tilbage til 1960erne. Til de provencalske dråber serveres en seksrettersmenu bestående af
tre forretter (reje og sprød fisk; hjertemusling med agurk, skum, bånd og gele; spicy rulle med kål,
chili, ingefær, hvidløg, lime og koriander), to hovedretter (svinebryst braiseret i æblecider med brændt
skalotteløg, grønkål og bøgehatte; Boeuf Onglet med kartoffelmos, perleløg, sprøde løg og brøndkarse)
og en dessert (hvid chokolademousse med citronsorbet og estragon).

Tirsdag den 17. september kl. 18.00 står der vin fra Chile på programmet. Denne aften præsenterer
det chilenske vinhus Casa Marin gæsterne for verdens bedste Sauvignon Blanc, 'Cipreses', som har
vundet adskillige guldmedaljer i internationale konkurrencer. Gæsterne får også rig mulighed for at
smage Chiles nationaldrue Carmenere samt andre lækre druesorter som Pinot Noir, Riesling og
Sauvignon Gris. Den chilenske vinsmagning ledsages af en seksrettersmenu, som består af tre forretter
(varmrøget torskeryg med røde stikkelsbær, gule beder og hyldeblomst i papir; ovnbagt multe med
basilikumcrust i tomatconsommé, urtepasta og blomkålsrisotto; kongekrabbe i kinesisk pude med vild
brøndkarse og safran coulis), to hovedretter (let sprængt ryg af lille gris med lardo og discovery-æbleis
i salviesky; langtidsstegt tykkam af frilandskalv med pastinakbearnaise og skovsvampebiks) og en
dessert (zuppa inglese med granatæblegele og sprød karamel).

Ovennævnte Winemakers Dinners på Ebeltoft Strand koster 798,- kroner per person per arrangement.
I prisen indgår vinsmagning og seksrettersmenu. Arrangementet kan med fordel kombineres med en
overnatning på et af hotellets værelser, som har udsigt over Ebeltoft Vig og Nationalpark Mols Bjerge.

En overnatning inklusiv morgenmad koster 850,- kroner per værelse.
For yderligere information kontakt hotelchef på Ebeltoft Strand, Lilian Lenbroch, på mobil 24 44 55 92
eller mail ll@ebeltoftstrand.dk

Om Ebeltoft Strand
Ebeltoft Strand er tegnet af Friis & Moltke og har en enestående beliggenhed med udsigt over Ebeltoft Vig og
Nationalparken Mols Bjerge. Det er muligt at nyde udsigten over vandet overalt på hotellet. I hotellets Restaurant ES
serveres ny dansk mad ledsaget af kvalitetsvine fra nogen af verdens bedste vinhuse, lige fra spændende
nicheproducenter til nogen af vinverdenens største kultvine, som Sassicaia, Opus One og Pingus. Restaurant ES har en
unik vinprispolitik, hvor vinene koster det dobbelte af detailprisen, dog minimum 200 kroner i avance.

link til arrangement

Lokation:
Hotel Ebeltoft Strand
Ndr. Strandvej 3
8400 Ebeltoft
Dato: 17/9-2013
Tid: 18
Pris: 798 kr
Hotel Ebeltoft Strand
Ebeltoft
www.ebeltoftstrand.dk
vis udvidet visitkort

Find din næste vinsmagning i Alt om Vin’s vinkalender. Modtag ugentlig mail med vinkalenderen.
(vi sælger ikke noget, men giver dig bare information).


Til forsiden