Luk
Alt om vin - Danmarks største vinkalender

Winemakers dinner

En hyldest til danske vinmagere i Danmark og i udlandet

Der hersker stadig mange fordomme om danskernes evner til at lave god vin. Ikke desto mindre har danske vinmagere i de sidste år høstet stor anerkendelse i såvel ind- som udland. Det gælder både dem der dyrker vin i Danmark, men også danske vinbønder med marker i lande som Spanien, Frankrig og Italien.

Vinekspert Malene Smidt Hertz står torsdag den 26. september i spidsen for en aften, hvor der er mulighed for at smage en perlerække af spændende vine lavet af talentfulde danske vinmagere i Danmark såvel som i udlandet. Det bliver en aften, hvor der skal smages og nydes, og hvor fordommene bliver aflivet.

I løbet af aftenen vil Malene Smidt Hertz fortælle om historien bag vinene, for eksempel den eftertragtede Flor de Pingus fra Peter Sisseck i 2009-årgangen, fætteren Hans-Vinding Diers’ Brunello di Montalcino fra Tenuta di Argiano og en udsøgt dansk kirsebærvin fra Frederiksdal på Lolland. Til vinene vil der blive serveret seks små retter med efterårets bedste, nordiske råvarer, heriblandt vildsvin, blommer, nødder og vilde svampe.

PRIS: kr. 699,-
DATO & TIDSPUNKT: torsdag den 26. september kl. 19.00
STED: Zeleste, Store Strandstræde 6, 1255 København K
RESERVATION: Zeleste, telefon 33 16 06 06 eller e-mail reservation@zeleste.dk

MENU & VINE
Aperitif med sæsonens danske frugter
Knækbrød, svampe og hasselnøddecreme

Altesse 2011, Château du Cayx, Cahors, Prince du Danemark
Taskekrabbe rørt med glaserede drueagurker - græskar - estragon
Pighvar i löjrom-marinade - efterårskartofler - majs - krondild

Cortes de Cima Syrah 2010, Alentejo, Portugal
Sprængt & let stegt rype: Jordskokker – æbler – spæk & puré af gulerod. Hertil enebærgranulat.

Le Flor de Pingus 2009, Ribera del Duero, Spanien
L’Orciaia 2007, Brunello di Montalcino, Tenuta Argiano, Toscana, Italien
Vildsvinefilet - fedtegrever - sort trøffel fra Gotland - bagt skalotteløg
speltgrød med efterårets vilde svampe - stegte danske blommer

Frederiksdal Kirsebærvin Rancio
3 slags ost: Knuthenlunds gedeost - Vesterhavsost – Blue Viking – hybenkompot

Kaffe
Petit fours

OM MALENE SMIDT HERTZ
Malene Smidt Hertz (f. 1966) er en af Danmarks få vinkypere, uddannet 1985-88 på Vingaarden i Odense med flere studieophold i udlandet undervejs. Hun har et bredt kendskab til såvel den europæiske som den oversøiske vinverden, og det er da også bredden og mangfoldigheden i vinens verden, der optager Malene Smidt Hertz. Erfaringen er opbygget via praktisk deltagelse i kælderarbejde, rejser, indkøb og salg af vin, samt som mangeårigt medlem af forskellige smagejuryer, som dommer og som formidler af vin. Sidstnævnte er blandt andet som TV2 Go’ Morgen Danmarks faste vinekspert, som foredragsholder i Rundt om Vin, og som fast skribent i magasinet Mad & Bolig.

OM ZELESTE
Zeleste er en lille oase i storbyen og et alternativ til Nyhavns livlige stemning. Midt på dagen serverer Zeleste brunch og enkelte frokostretter tilpasset sæsonens udbud af friske råvarer. Til aften byder menukortet på retter inspireret af det nordiske og franske køkken, med et særligt fokus på fisk, vildt og skalddyr.
Stueetagen i Zeleste bugter sig om en smuk, brostensbelagt gårdhave med servering rundt om en stor, åben pejs. Inden døre er der mange hyggelige kroge og maritime detaljer, som bidrager til restaurantens romantiske og intime stemning.

link til arrangement

Lokation:
Zeleste
Store Strandstræde 6
1255 København K
Dato: 26/9-2013
Tid: 19-23
Pris: 699 kr
Zeleste
vis udvidet visitkort

Find din næste vinsmagning i Alt om Vin’s vinkalender. Modtag ugentlig mail med vinkalenderen.
(vi sælger ikke noget, men giver dig bare information).


Til forsiden