|
Amarone og Ripasso fra Lolland, De Danske Druer afsnit 5
Kan man dyrke og lave Amarone i den lollandske muld? Preben Jørgensen fra Vester Ulslev vingård forsøger sig med Amaronemetoden og tørrer sine Leon Millot og Regent druer. Druerne tørres i en lade, hvor en stor turbine er med til at sikre udluftning, så druerne reduceres med helt op til 50%. Preben laver såvel Amaroneinspirerede som Ripassoinspirerede vine (vin der eftergærer på druekvaset fra "Amaronen").
Preben har været med fra start i den nyere danske vinhistorie, der startede da Danmark ved EU blev anerkendt som et vinproducerende land tilbage i 2000. Vester Ulslev er kåret til "årets vingård i Danmark 2011", og Preben har god succes med sine Amaroneinspirerede vine.
I programmet er Nikolaj Kirk på besøg hos lokale producenter af kød og grøntsager, og helt naturligt er det gedekød fra Knuthenlund der kommer i gryden og braisseres til Preben Jørgensens vin.
Se programmet her
Se Vester Ulslevs hjemmeside og mere om vinene herfra her |