|
dessert vin til islagkage?
Der er tale om en islagkage med chokolade, brombær og vanilje. Hvilken dessertvin vil I anbefale? |
|
hej Finn du spørger efter en god dessert vin så vil jeg foreslå Pena Lux en Moscatel fra Valencia området i Spanien - før jeg smagte den nød jeg aldrig dessertvin |
|
Jeg ville helt klart vælge en god portvin, Colheita med lidt alder på først fra 90érn eller burmester 1989 som phillipson har lige nu. |
|
Hej Finn
Portvin synes jeg er et godt bud, men jeg ville gå i den bedre afdeling af de hvide. Her kan du finde en herlig friskhed og kompleksitet, der efter min smag bedre matcher de forskellige nuancer du nævner i lagkagen.
Jeg vil foreslå vores Niepoort, i enten deres almindelige søde udgave eller den ældre 10 år gamle udgave.
http://www.skjold-burne.dk/Sortiment/Niepoort_White_Port_10_Years_Old.aspx
Mvh
Frederik Kreutzer
|
|
Hej Finn
(og Frederik Kreutzer ... du har smagt vores Bois de Carelle i Ballerup og blokket om den. Tak for det!)
Til sådan en dessert ville jeg prøve en af de Languedoc'ske, mørke dessertvine, gerne lavet på Grenache Noir.
Ellers en Banyuls fra Roussillon efter samme metode.
Vh. Inge Nielsen |
|
Jeg ville alt efter hvor meget du vil kaste efter det, vælge enten en Gewurztraminer Grand Cru, fra Alsace, ikke dem fra nord ( Bas-Rhin) og ikke fra nogle af kooperativerne eller negotianterne, men nogle af de mange selvstændige vinbønder, der kan du finde vine med sødme og krydderi, som kan matche både chokolade og vanilie.
Hvis du vil toppe den, så vælg enten en Vendanges Tardives eller Selection Grains de Nobles. Så bliver det ikke bedre. Gå til en rigtig vinhandler/importør for du finder ikke den slags vine i supermarkeder eller vinbutikker med smalt sortiment. |
Lær mere om vin
Modtag Alt om Vin's ugentlige nyhedsbrev.
Det kan f.eks lære mere om serveringstemperatur, opbevaring af vin eller hvilken vin du skal servere til Sushi
|