Roussillon Dessert Trofæ 2010
Arrangører:
CIVR (Conseil Interprofessionel des Vins du Roussillon), repræsenteret ved Sopexa og i samarbejde med Køkkenchefernes Forening, Dansk Sommelier Forening.
Deltagere:
Konkurrencen er forbeholdt udøvende indenfor tjener-, kokke- og konditorfaget, udlærte, autodidakte eller elever. Man skal være et par: en kok/konditor og en sommelier. De to deltagere fra hvert hold behøver ikke at arbejde samme sted.
Deltagerne skal være fyldt 18 pr. oktober 2010.
Alle deltagerne skal kunne møde til Roussillon Desserttrofæ i Danmark d. 4. oktober. Vinderholdet skal desuden kunne stille til den europæiske finale, der finder sted i Perpignan (Frankrig) i starten af februar 2011.
Opgaven:
Årets tema er citrusfrugter. Deltagerne skal fremstille en portionsanrettet dessert med citrusfrugter som hovedingrediens til 8 personer, som matcher en af de følgende AOC:
Maury traditionel oxydé
Maury Récolte, Vendanges (eller Vintage)
Banyuls Traditionnel oxydé of Banyuls Grand Cru
Banyuls Rimage
Rivesaltes Ambré
Rivesaltes Grenat
Rivesaltes Tuilé
Muscat de Rivesaltes
Læs mere om vinene på hjemmesiderne www.sopexa.dk/de_søde_vine og www.vinsduroussillon.com .
Jury:
Juryen vil bestå af repræsentanter fra Dansk Sommelier Forening, Køkkenchefernes Forening samt madanmeldere.