Australien og New Zealand
Australiens vine har vundet international anerkendelse siden 1960, idet stigende lokalt forbrug fik vinbranchen til at investere i ny teknologi. Moderne metoder med temperaturkontrol af gæringen på store rustfri ståltanke giver rene og frugtagtige vine.
De australske vines succes skyldes ganske få druesorter. De fleste rødvine laves af shiraz (kendt som syrah i Frankrig), cabernet sauvignon og på det seneste pinot noir. De vigtigste hvide sorter er muscat, riesling, marsanne, chardonnay, sémillon og sauvignon.
Vinene fra New Zealand må ikke sammenlignes med dem fra Australien. De to lande komplimenterer hinanden mere end de ligner hinanden. New Zealand har et enestående køligt klima, som giver ideelle vækstbetingelser for Bourgogne-sorterne.
Prisen for kurserne er kr. 400 pr stk (1 aften) og inkluderer 3 timers intensiv indlæring, materiale, smagning af ca. 8 vine, rettelse af opgave og udstedelse af certifikat.
Kurserne foregår i Vinens Hus, Magstræde 7, 1204 København K fra kl. 19 til ca. 22.