Peter Work, mød en dansk biodynamisk vinbonde fra Californi
smag hans vine
hør om hans dyrkning
Peter Work og kone Rebecca dyrker vin på 11 ha i Santa Rita Hills i nærheden af Santa Barbara i Californien. Deres 40.000 vinstokke på Ampelos Wineyard and Cellars er fordelt på 6 druesorter, bl.a. Pinot Noir, der har gode vækstbetingelserne i deres område. Desuden den hvide viognier samt Peter Works egen syrache, der er en blanding af syrah og grenache.
Ampelos sortiment omfatter både hvidvine, rosé og rødvine. Vinene sælges herhjemme til kræsne restauranter, bl.a. Falsled Kro, Munkebo Kro og Rudolf Mathies. Ampelos-vine forhandles af Suenson
Peter Work arbejder intensivt med de biodynamiske metoder, som omfatter en høj grad af biodiversitet i flora og fauna, brug af kompost af plantedele og hestegødning samt hyppig anvendelse af de biodynamiske præparater til jord og planter.
Ved arrangementet vil han fortælle om deres dyrkning og erfaringer med de biodynamiske metoder i forhold til jorden, druernes sundhed og samt virkningen på vinenes smag og kvalitet.
Foredraget bliver illustreret med billeder fra arbejdet på vingården.
Praktiske oplysninger:
Den 5. april kl. 17 ca. 20 i Økologiens Hus, Silkeborgvej 260, 8230 Åbyhøj
Pris 150 kr. inkl. let aftensmad og vinsmagning.
Tilmelding senest 1. april på biodynamisk-forening@mail.tele.dk eller 86 19 94 45
Arrangør: Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Økologiens Hus, Åbyhøj
Kontaktperson: Klaus Loehr-Petersen