Luk
Alt om vin - Danmarks største vinkalender

Winemakers dinner

Hobby Vinbpnde middag på Resturant Geranium Lørdag den 27/11

Henrik Möbiz en hobby-vinbonde fra Freiburg i den Tyske vinregion Baden. Til daglig arbejder han i Basel som biokemiker som er hans profession! Når han har fri passer han sammen med familien de små 2 Hektar vinmarker som hvert år giver en meget beskeden produktion på mindre end 3000 flasker. Hans perfektionistiske tilgang til vindyrkning og vinproduktion, kommer fra ophold hos vinbønder i Bourgogne (bla. Domaine Jean Yves Bizot). Her fik han indgående kendskab til de forskelliger kloner af Pinot Noir, derudover lærte Mr. Bizot ham en del om jordbundsforhold og de økologiske tankegange og arbejdsmetoder som Henrik i dag arbejder udfra.
Da et par af hans parceller blev genplantet var det med Pommardkloner og enkelte stiklinger fra Mr. Bizots marker.
I de sidste par år har hans perfektionisme fået ham til at sælge et par parceller for at koncentrere sig endnu mere om at hæve kvaliteten det hvor han ser det bedste potentiale!

Henrik besluttede i midten af det nye århunderede at ændre fra korkprop til skruelåg, på både hans hvide og de røde vine.
Efter at have fulgt sine vine i et par år med skruelåg har han bestemt sig for at gå tilbage til kvalitets korkpropper for de røde vines vedkommende, en beslutning som der selvfølgelig vil blive debateret på aftenen.

Alt forgår efter naturlige og økologiske metoder, På størstedelen af hans vine skriver han Deutscher Landwein på etiketten. Han er ikke medlem af nogen økologisk organisation, ej heller levere han vine til analyse for at opnå prädikats stempel. Der er simpelthen ikke råd til at betale til alle disse organisationer for et stempel, eller bøvle med det udfra den lille produktion.

Henrik arbejder med forskellige parceller, vinene derfra har fået navne udfra deres placering på bjergkammen. Der er 4 forskellige parceller som ligger i højdemeter fra 250-320 meter over havets overflade.
Kanzel, Kæpfle, Kapelle og Steinberg er navnene de parceller, hvor der gror Weissburgunder, Gewürztraminer og selvfølgelig Pinot Noir.

Udbyttet på de enkle vine er ekstremt lille, smagen er derfor rig og koncentreret med en eminemt balance.
Mængderne af vinene som kommer til Danmark er meget begrænset og efterspørgelsen er stigende.
Der vil på aftenen blive smagt vine fra de sidste 4 årgang 05-08, men også et par af de ældere årgange vil der blive stiftet bekendskab med.
(flere af hans rødvine er kun lavet i 300 eksemplarer, hvidvinene i mindre antal!) Rødvinene og hvidvinen fra Henrik er uden overdrivelse nogle af Tysklands bedste og mest elegante, intet er overladt til tilfældighederne.

Restaurant Geranium som fornylig åbnede i de nye lokaler i Danmarks nationalarena PARKEN, laver en middag tilpasset de vine som Henrik medbringer. Dette er en fremragende mulighed for at prøve Geraniums eventyrlige mad, der ligesom Henrik ønkser at være de bedste til det de laver!

Prisen for denne aften er:
1395,- Pr. Gæst

Venligst meddel om denne smagning har Deres interesse.
Skriv til: Kontakt@kronevin.dk S.U senest 20.11-2010
Reservering og betaling af dette arrangement skal ske til Krone Vin.


download brochure
link til arrangement

Lokation:
Restaurant Geranium
Per Lings All 4, 8 Sal.
2100 Østerbro
Dato: 27/11-2010
Tid: 18-23:59
Pris: 1395 kr
Krone Vin
Østerbro
www.kronevin.dk
vis udvidet visitkort

Find din næste vinsmagning i Alt om Vin’s vinkalender. Modtag ugentlig mail med vinkalenderen.
(vi sælger ikke noget, men giver dig bare information).


Til forsiden