Mellem to
Vin- og Gourmetaften på Compagniets vingård i Jersie.
"Mellem to" er årets tema for Compagniets gourmetaftener i 2010,
og lige så kryptisk det kan lyde, sat i relation til mad og vin,
lige så enkelt kan det tolkes; dog er det kun maden, der omfattes af dette tema, på grund af madens ofte større mangfoldighed.
Maden indtages f.eks. i samværet "mellem to". Madens hovedingredienser kan være tilberedt og/eller serveret som noget "mellem to", og som vi i dets enkleste udtryk ofte kendetegner som "en sandwich". Retten kan udgøre en interaktion "mellem to" (eller flere) ingredienser, der kan afspejle såvel geografiske destinationer som forskellige temperaturer i anretningen, påvirkninger af smagsløgene, det visuelle indtryk etc. etc..
"mellem to" kan også i al sin enkelhed være den sanselige oplevelse
mellem over- og undermunden i kombination med lugtesansen.
Hertil skal føjes, at vi har lagt os i selen for at vælge nogle udsøgte vine, som efter vores bedste overbevisning vil bidrage til, at en herlig aften venter forude.
Menu & vine
Appetizer & velkomstdrink
'Surprise'
Havtaske, jomfruhummer, tomat, fløde og grønne bønner
hertil Chablis 1. cru Beauroy 2007 fra Domaine Alain Geoffroy i Chablis
Kylling fra Bresse, kantareller, fløde, spinat og ris
hertil Rotenberg 2004 fra Domaine Marcel Deiss i Bergheim, Alsace
Kastanier, kalv, lam og urter
hertil Charmes Chambertin Grand Cru 2004 fra Domaine Marchand Frères i Bourgogne
Kalvekæber, bananløg, pærer og kartofler
hertil Cerviolo Rosso 2000 'Supertoscaner' fra San Fabiano Calcinaia,
Castellina in Chianti, Toscana
Variationer over chokolade
hertil Rivesaltes V.D.N. 2001 fra Château La Casenove i Trouillas, Roussillon
Tilmelding og samtidig betaling enten på Compagniet's 'vingård',
per telefon på 56 16 79 07 (Flemming) eller 56 16 77 22 (Helge)
eller per e-mail på: info@compagniet.dk
Mange smagefulde hilsner & vel mødt
Flemming & Helge
Compagniet
God vin - en smagssag
link til arrangement